Контролни групи по митниците

Булфото
share

Целта e да се установи дали е създадена необходимата организация за безпроблемно пътуване на гражданите през активния туристическия сезон.

Те ще работят във всяка смяна на ГКПП-Капитан Андреево и ГКПП-Калотина през дните с натоварен трафик и ще разговарят с преминаващите пътници при напускане на страната.

Основните теми в беседите ще бъдат преминаването през граничните пунктове, времето за извършване на граничен контрол, условията за снабдяване с винетни стикери и други. Проверяващите ще интервюират транзитните пътници и за евентуални проблеми с държавни контролни органи.

Първата проверка на ръководни служители на ГДГП и РДГП – Елхово бе извършена в периода 24-26 юни на ГКПП – Капитан Андреево. През двата почивни дни са проведени разговори с пътуващи в над 700 автомобила – повечето от тях транзитно преминаващи по направлението ГКПП Калотина – ГКПП Капитан Андреево.

От проведените беседи с пътниците не е имало оплаквания, гражданите не са посочили проблеми както на ГКПП, така и при преминаването им през страната.

Проверяващите са инспектирали и готовността на дежурните сили и средства за действие при необходимост от издирване, преследване и задържане на лица и транспортни средства.

Групите за контрол ще продължат работата си през целия летен сезон на ГКПП – Калотина и ГКПП - Капитан Андреево в дните с интензивен пътникопоток.

Водещи новини

Още новини