Във Велико Търново проведоха съвместно учение на ДАДРВВЗ и РСПБЗН за действие и евакуация при пожар

ДА ДРВВЗ
share

Териториална дирекция „Държавен резерв“ гр. Велико Търново съвместно с Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Велико Търново и Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в гр. Горна Оряховица и сектор „Специализирани оперативни дейности“ към РДПБЗН Велико Търново проведе учение по противопожарна защита и действие на личния състав при пожари, бедствия и аварии.

По време на тренировката бяха отработени различни варианти и действия при гасене на пожари: чрез инсталираната в резервоарите автоматизирана система с използване на оросяване и заливане с пенол, както и при отказ на системата с участие на екипите на ПБЗН, които извършиха пълномащабно разгръщане на необходимата техника и разиграха реални действия при гасене на пожар.

Служителите на ДА ДРВВЗ, оказаха съдействие по компетентност при извършване на необходимите противопожарни дейности и упражниха уменията си по прехвърляне на гориво от горящ в авариен резервоар, както и евакуация на работещите и пребиваващите, в случай на пожар или авария.

България ще бъде домакин на учение на НАТО за отговор на кризи догодина

Учението се проведе в база на Териториална дирекция „Държавен резерв“ гр. Велико Търново. На събитието присъстваха председателят на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ Асен Асенов, директорът на ТД ДР гр. Велико Търново Никола Костадинов, директорът РДПБЗН гр. Велико Търново старши комисар Красимир Кръстев, началникът на РСПБЗН гр. Горна Оряховица главен инспектор Валери Великов, Самуил Вакинов от ДАНС, както и представители на местната власт.

Целта на учението е затвърждаване на знанията и уменията на личния състав в базите на ДА ДРВВЗ, спрямо утвърдените планове за действие и евакуация при пожар, бедствия и аварии.

"С оглед придобиване на увереност на личния състав на служителите на ДА ДРВВЗ за справяне в критични ситуации, още повече в настоящата ситуация на глобална несигурност, вследствие на климатични промени и военни конфликти, такива учения са не просто полезни, а силно необходими", заяви председателят на ДА ДРВВЗ Асен Асенов. "В моменти на трудности и различни изпитания, българските служби за сигурност и различните държавни ведомства, в чиито компетенции е опазването както на живота и здравето, така и на имуществото на населението, са показвали изключително висок професионализъм", допълни той. "В условия на кризи координираните действия и работата в екип на различните институции е от особена важност за бързото справяне с бедствието, а след това и с преодоляване на последиците от него", заключи Асен Асенов, съобщават от ДА ДРВВЗ.

Водещи новини

Още новини