Ситуацията може да стане много, много по-опасна…

Pixabay/Народен театър/Novini.bg
share

Заглавието „Напуснете страната сега“: Ситуацията в Ливан може да стане „много, много по-опасна“… за съжаление, навява на една груба (не точно) шега с промяна на една дума…

… „Ливан“ с „България“. 

Виждате ли… те се размножават. Доскоро не подозирахте, че съществуват, а днес ги виждате навсякъде. Като филм на ужасите е положението. Дали се размножават/заразяват като вампирите и зомбитата – чрез ухапване? Или по стандартния – полов – път? 

Според мен е латентна форма на заболяването – винаги е в пациента, но се „отключва“ от рупора на социалните медии и вярата, че мнението им е важно и значително – дава им усещане за величие. 

"Напуснете страната сега": Ситуацията в Ливан може да стане "много, много по-опасна"

За когнитивния дефицит у мозъчните донори става дума. 

Те не четат, но имат списък с книги, които мразят. 

Те не ходят на театър, но имат пиеси, които мразят. 

Те слушат само един (максимум два) вида музика, но имат списък с музика и музиканти, които мразят. 

Пишат се патриоти, но най-много говорят за това кои други българи мразят най-много. 

Обикновено са склонни да продадат България за шепа копейки. 

Наскоро се възпалиха как така някакъв си български диджей не се подчинил на един сърбин тенисист и не му пуснал някаква си песен. Сега са възпалени на тема как може Джон Малкович да си позволява да поставя пиеса в Народния театър, в която авторът преди сто и кусур години се пошегувал, че българите не си мият вратовете, че да не настинат. 

(А сте чували нашенската си поговорка: „българинът най го е страх да се не мине и да не простине“.)

Авторът е нобеловият лауреат Бърнард Шоу. Пиесата е антивоенната „Оръжията и човекът“. Джон Малкович много добре знаете кой е. 

Джон Малкович започна репетиции на "Оръжията и човекът"

Нормален човек би предположил, че ще се радваме и ще го приемем като повод за гордост този човек на изкуството да твори у нас, но не…

Искат да го гонят, да го линчуват, защото в пиесата има шега по адрес на българите отпреди повече от сто години. 

Да кажа, че е жалко, не е достатъчно. По-скоро ми се повръща. 

За чувството за хумор на менте патриотите ни е ясно. Знаехме си го. Но да използваме момента, че става дума за личната хигиена, описана от Бърнард Шоу преди повече от век… 

… минутки за социално послание:

няма как да сте се возили в метрото или трамвая, или автобуса през пролетта/лятото/есента/зимата и да не сте съгласни с Бърнард Шоу. Ще направя и едно обосновано предположение, че тия, дето искат да го гонят от България—като каже някой: „Леле, как смърди тука!“—обикновено все не разбират, че за тях става дума; и все не усещат никаква миризма. 

Та… не е много далече от истината тая шега и повече от век по-късно. 

… та посланието от минутките за социално послание е: помолете поне един от тия да се къпе два пъти в седмицата и спасете чистия въздух. 

Но си поразсъждавайте малко над това как работи помийната пропаганда на копейките и наетите от тях „хора на изкуството“ в България, щото и такива се включиха в плюенето срещу Малкович. „Музиканти“ се включиха в плюенето. Световнобезизвестни, разбира се. Искат да гонят Малкович. Разваля им рахата в блатото от руски гов*а и чалгарско обожествяване на техните особи. Полъхът на истинско изкуство и нормалност – страх ги е – може да проветри главите на феновете им и да прогледнат; и да видят що за кухи лейки са. 

Преди време (а и още е на дневен ред) имаше едни, дето искаха да събарят статуята на света София в центъра на столицата, щото била „сатанинска“ и ни урочасвала. Сега гонят Джон Малкович, щото се бил подигравал на kleta majka Balgariq!1!!11 

Преди две седмици, като беше сагата с Джокович, се разпениха да пращат в Белене предателите… щото някакъв диджей не пуснал някаква песен на тенисиста Джокович. Ама той Джокович е сърбин, а сърбите – знаете – са лидерите на всички копейки на Балканите. Как така ще си позволява някой да не се кланя на руски слуги?! И набързо разделиха родината на две: 1.) слушащи чалга русофил-патриоти и 2.) потенциални жители на „Белене“. 

Чалга, кал и кир – тука е така. И скоро ще започнат да изкарват шпицкомандите по улиците – да ловуват всеки, който не е облечен в черен анцуг, не му е бръсната главата и може да говори с думи, а не само със звуци, каквито са отличителните черти на „нашенеца“, патриот, който е отхвърлил евроГейското робство, образованието и хигиената. 

Та… „Напуснете страната сега“: Ситуацията в Ливан може да стане „много, много по-опасна“"…

____________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Водещи новини

Още новини