Премахнати ли са вече рекламите с QR кодове за продажба на райски газ около училищата?

Novini.bg/ Canva
share

Полицията в София разпореди проверка за реклами за райски газ по огради на училища, съобщиха от МВР. Повод за проверката е случай от вчера във Втора английска гимназия "Томас Джеферсън" в столицата и Испанската гимназия "Мигел де Сервантес".

Рекламите с QR кодове, които отвеждат към сайт за нелегална продажба на забраненото вещество, вече са премахнати.

Започва кампания срещу употребата на райски газ в София

От Столична община затягат контрола около училищата.

Установени са двама младежи, които са хванати на място да разлепят реклами. Те са били наети от фирма, която продава забраненото вещество и са работили за дневна надница в размер на 200 лева.

Въпреки че продажбата на райски газ на физически лица вече е окончателно забранена след кратка справка на БНТ става ясно, че в интернет продължава да е пълно със сайтове, които предлагат флакони с райски газ.

"Много е безотговорно подобно поведение, това означава, че тези хора дори не се замислят кои биха били потребителите на този продукт", заяви Надежда Бачева, заместник-кмет "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания" в Столична община.

"Свързахме се с Пето РПУ, които установиха, че има разлепени такива неща в близост до сградата на училището, като ме увериха, че те са изчистени и премахнати", допълни Ангел Милков, директор на 129 ОУ Антим I.

"Аз не съм употребявал, но знам за много мои връстници, че изтръпват крайници включително. Има хора, които припадат от такива неща, трябват много по-строги мерки", каза още ученик.

Водещи новини

Още новини