Разлог се прощава с капитан Венцислав Дункин

Министерство на отбраната
share

С военен ритуал днес, 22 септември, в Разлог ще бъде отдадена последна почит към капитан Венцислав Дункин, който загина на 13 септември 2024 г., изпълнявайки служебния си дълг, съобщиха от Министерството на отбраната.

Последна почит към капитан Дункин ще отдадат семейството и близки на загиналия, министърът на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, висши офицери от Българската армия, военнослужещи и колеги.

Със заповед на министъра на отбраната с почетен награден знак на Министерството на отбраната „Свети Георги“ – първа степен за офицери, бе отличен посмъртно капитан Венцислав Дункин.

Отдадоха последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти

Пилотите подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин загубиха живота с при авикатастрофа при подготовка за демонстративен полет на Трета авиационна база край Граф Игнатиево.

Все още не е ясно разчетена ли е черната кутия на разбилия се учебно-тренировъчен военен самолет L-39 край авиобаза „Граф Игнатиево”.

От Министерството на отбраната продължават да запазват информация за причините за авиокатастрофата и докъде е стигнало разследването.

Водещи новини

Още новини