Колегите на загиналите пилоти от Долна Митрополия: Орлите не умират! Те отлитат!

Novini.bg
share

"Орлите не умират! Те отлитат!" Това пише в некролог за двамата загинали пилоти, пуснат на фейсбук страницата на Авиационна база Долна Митрополия, в която са работили майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

"На 13 септември 2024 год. в изпълнение на полет със самолет L-39 ZA отлетяха завинаги в небесната ескадрила майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин - достойни български офицери, пилоти, колеги и приятели! 12-та авиационна база изказва най-дълбоки съболезнования към роднините и близките за тежката загуба! Поклон пред светлата им памет! Мир на душите им!", написаха от 12 Авиационна База - Долна Митрополия във фейсбук профила си, след трагичния инцидент на Граф Игнатиево в петък.

Майор Петко Димитров Димитров 

Началник на служба "Планиране и отчитане на летателната дейност" в отделение "Летателно-тактическа подготовка" в 12-та авиационна база – Долна Митрополия.

Завършил Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски" през 1996 год. специалност „Летец-пилот за ВВС". 

За безупречно изпълнение на служебните си задължения майор Димитров е награждаван многократно от министъра на отбраната и от командира на ВВС.

Майор Анчев: Работи се по три версии за трагедията в "Граф Игнатиево"

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин

Летец-пилот, младши експерт III степен в служба "Летателна, аварийно-спасителна и тренажорна подготовка" на отделение "Летателно-тактическа подготовка" в 12-та авиационна база – Долна Митрополия.

Завършил Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски" през 2020г. специализация „Летец-пилот за ВВС".

Старши лейтенант Венцислав Дункин е награждаван за професионално изпълнение на задачите от командира на ВВС", пишат за двамата пилоти техните колеги.

Водещи новини

Още новини