Писателят Теодора Димова: Дайте си сметка колко хубава е думата "съединение" и колко страшна е "разделение"

Булфото, архив
share

Този девиз, който е записан със златни букви на Народното събрание - "Съединението прави силата", като че ли все повече се отдалечава от нас. Като че ли се превръща в блян и копнеж, който не може да достигнем и изпълним. Само си дайте сметка колко хубава е думата съединение, и на този фон колко е страшна думата разединение. Това каза писателят Теодора Димова в сутрешния блок на БНТ.

Според нея като че ли нашите предци са имали интуицията за това, че ние ще страдаме от разединението на духа, не само разделяне на земите.

„Поведение като на Стамболов днес няма“: проф. Методиев направи паралел между политиците сега и в епохата на Съединението

Тя допълни, че липсва разговорът, както и слушаемостта."Като че ли е по-важно е всеки да говори и да изкаже собственото си мнение, отколкото да чуе какво казва другият. Тази липса на комуникация между нас става все по-оглушителна и все по-страшна. Нямаме това изкуство на изслушването, на диалога и на това заедно да намираме път", добави Димова. И описа ситуацията не толкова като криза на лидерството, колкото криза на духовната недостатъчност.

Водещи новини

Още новини