Граждани на протест в Пловдив срещу войната по пътищата

Булфото (архив)
share

Протест срещу войната по пътищата се състоя днес пред сградата на общината в Пловдив. Събитието, на което се събраха десетки протестиращи, беше организирано от Борислав Чернев и адв. Атанас Костов.

“Този протест е с цел да се опитаме да събудим гражданското общество. Искахме да адресираме този наболял проблем, защото за нас това е ежедневие. Дори в град като София няма толкова много и такива тежки катастрофи и смятаме, че има някои малки неща, които полицията и общината могат да свършат”, каза Борислав Чернев. По негово мнение едно от нещата, които могат да бъдат наложени като промени, е това органите на реда да излязат открито на пътя с пуснати светлинни сигнали, като според него по този начин шофьорите няма да си позволяват да превишават скоростта. “Вместо да се крият зад храсти и табели, нека просто да излязат с колите и да пуснат лампите. Когато хората ги виждат, никой няма да си позволи да кара със 100-200 км/ч”, коментира още Чернев.

Второто предложение на протестиращите е свързано с инсталирането на камери на кръстовищата в града. “Това ще спре и гонките, които са предпоставки за катастрофи. Те са ежедневие, особено в квартал “Тракия”. Затова се обръщаме и към полицията, и към общината. Те са тези които могат да направят нещо”, допълни Борислав Чернев, цитиран от БТА.

Припомняме, че в края на миналия месец млад шофьор загина след катастрофа на бул. "Коматевско шосе" в Пловдив. Водачът е управлявал лек автомобил марка "БМВ", с който се е ударил в стълб на булеварда. Със специализирана техника от колата е изваден 20-годишният шофьор. Той беше откаран е в болница в критично състояние, откъдето по-късно съобщиха, че е починал.

Трагедията е неописуема! Ето кой е загиналият младеж при ада в Пловдив

Водещи новини

Още новини