Топжурналистът Енчо Господинов: УТРИННА РАЗХОДКА, в кибер-гората

личен архив
share

Енчо Господинов е един от знаковите български журналисти, бил е и хуманитарен дипломат. Работил е дълги години в някогашния в.”Поглед” - от репортер, кореспондент и шеф на Международния отдел до зам.-главен редактор. В началото на 90-те години преминава на работа в Международния Червен кръст, работи и пътува по много горещи точки на света. От 1999 година е два мандата  посланик на организацията в ООН, после зам.-генерален секретар  на Международния Червен кръст. Завършва кариерата си като специален съветник на Кристалина Георгиева, когато тя беше еврокомисар. Неговата книга "Сянката на петнистия кон"предизвика голям читателски интерес.

Марсел, мой приятел и дипломат в системата на ООН писа вчера колко е горд, че най-сетна агенцията на ООН за палестинците (UNWRA) може да започне работа по

ваксинацията на 640 000 палестински деца в Газа, където освен бомбите полиото (детски паралич) също е започнало да върти косата на смъртта.

Отговаря му едно еврейско момиче, не се казва откъде, че докато евреин е сътворил ваксината против полио, за да отърве света от тази чума, то UNWRA тайно помагала на терористите от Хамас.

Тогава по БиБиСи една дама, говорителка на UNICEF в Газа заяви, че самата UNWRA вече e дала над 200 убити свои служители в Газа, докато се опитва отчаяно да си върши работата. Хуманитарната.

Една друга дама отговори в “чата” на Марсел, че

колкото и деца да ваксинира в Газа ООН, те ще бъдат методично избити следващия месец от армията на съседа…

Междувременно кибер-и-други медии съобщиха, че големият хуманист Нетаняху настоява бомбардировките на Газа да продължат. В това време близките на шестимата заложници, намерени убити в един тунел, ридаеха неутешимо, а стотици хиляди граждани на Израел протестираха и искаха Нетаняху веднага да сключи примирие с Хамас. И да преговаря за освобождаването на още стотина заложници, докато са още живи. Може би.

Големият дипломат на ЕС Борел, известен като “европейският Кисинджър”, изрази от екрана на Euronews гнева си от убийството на шестте заложници, за които Хамас твърди, че са загинали от бомбите на израелските самолети и тежки оръдия. Някои забелязаха, че Борел пропусна да се разгневи за убитите вече над 40,000 палестински жени, деца и други цивилни…

А в това сутрешно време за ранно кафе нашите медии ни зарадваха с новината, че сме добре, че все още етническият мир в кибер-пространството между Росенец и Боянските ливади е жив, но усилено се търси мирно разрешение на деликатния разговор между крилата на ДПС и на БСП, докато политическите коментатори търсят словесна формула за националното ни “Величие” край един все още загадъчен замък на един още по-загадъчен полковник и строителен магнат.

Даже алегориите на Пикасо и на Салвадор Дали са по-ясни.

Водещи новини

Още новини