Нагли перничани с BMW чакали социални помощи

share

Гневен статус във фейсбук публикува в понеделник министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев. Причината е организирано от инициативния комитет за Перник протестно събитие, озаглавено “На “кафе” пред областната администрация на Перник”, съобщава Труд. В поканата за него пише: “Доведи приятелите и съседите си, за да покажем несъгласието си с нерешаването на проблемите ни и абдикирането на държавата от Перник”.

“Винаги съм мислил, че целта на инициативния комитет е да има по-справедлива и силна подкрепа за перничани след труса. Продължавам да мисля това, макар че мнозина твърдят, че съм загубил здрав разум”, пише министърът, който от няколко седмици е командирован в Перник заради проблемите с възстановяването на пострадалите домове там.

В статуса си Дончев разказва, че част от кандидатите за държавна помощ очевидно не се нуждаят от нея. ”Видях здрави мъже, които очевидно чакаха мен, за да им иззидам комина. Видях младежи с впечатляващ автопарк (и на мен винаги ми е харесвало БМВ 5 -та серия, но никога не можах да си позволя дори 5-7 годишна), които очакваха социална помощ”, пише министърът. Добавя, че едва ли данъкоплатците ще са съгласни парите им да се харчат за хора, които имат по 2 и повече жилища. “Един такъв заплаши, че ще се бием, ако не получи пари за направения вече ремонт на жилище два пъти по-голямо от това, което обитавам. Същият не е получил пари не защото жилището е голямо, а защото не е единствено”.

Министърът обяснява, че междуведомствената комисия, която отпуска средства за ремонт на пострадалите домове, не дава пари за текущи ремонти. Накрая Дончев казва, че би пил кафе с инициативния комитет, но не и във вторник сутрин, когато ще бъде даден старт на кампанията за набиране на дарения за пострадалите в Перник. “Считам за свой дълг да бъда там, защото всяка подкрепа е важна. Поканих и кметицата на Перник, която към момента не е успяла да ми отговори. Може би ще имате възможност да пиете кафе заедно, докато аз се опитвам да осигуря още пари за Перник”, завършва министърът. По-късно стана ясно, че Янакиева ще присъства на старта на кампанията.

Водещи новини

Още новини