Министър Илков възстанови РУ-Пордим

Булфото
share

Със заповед на министъра на вътрешните работи е възобновена дейността на Районно управление-Пордим, съобщиха от полицията.

Структурата беше закрита и преобразувана в участък през 2022 година. С възстановяването на полицейската структура се скъсява максимално срока за реакция на полицейските сили, тогава, когато има нарушение на обществения ред.

Не на последно място се възвръща и чувството на справедливост, сигурност и спокойствие на хората и вярата им, че МВР е гарант за техните права и законни интереси. С професионализъм и упорит труд служителите ще постигнат намаляване на броя на регистрираните престъпления и значително ще повишават процента на разкриваемост.

Министър Илков: Може да има смени на ръководни служители в МВР

Във възобновеното полицейско управление работят служители, разпределени в групи „Криминална полиция“ и „Охранителна полиция“ и за административно обслужване на гражданите, ръководени от главен инспектор Николай Николов.

Районното управление обслужва територията на общината - градовете Пордим и Славяново и прилежащите села Бръшляница, Мечка, Пелишат, Згалево, Тотлебен, Коиловци, Борислав, Катерица, Одърне, Вълчитрън и Каменец.

Водещи новини

Още новини