НБУ с благодарнoсти към участвалите в спасителните дейности в Аулата

Булфото (архив)
share

На 27 август 2024 г. по време на планирано извършване на ремонтни дейности се получи пропадане на покрива на Аулата на Нов български университет. При инцидента пострада един от работниците на фирмата изпълнител, който е настанен за лечение в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов". НБУ ще участва в грижата за неговото възстановяване, съобщиха от пресцентъра на университета.

Нов български университет изказва дълбоката си благодарност за бързата реакция, проявената съпричастност и професионализма към екипите на МВР, Пожарна и аварийна безопасност, Спешна помощ, Столична община, участвали в спасителната операция и осигуряващи безопасността на хората на територията на университета, към служителите на университета, оказали съдействие на екипите, както и на пожарникаря, довел личното си куче, обучено да търси пострадали.  

Специална благодарност НБУ изказва и към екипите на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", извършили всички необходими животоспасяващи дейности. НБУ благодари на медиите, отразили компетентно и точно информацията, което предотврати всяването на паника между хората. 

Срути се аулата на Нов български университет. Човек е затиснат от паднала стена

Аулата е символ на всеки университет и е свързана с преживяванията, които правят историята на една академична общност. В Аулата на Нов български университет се провеждат тържествените церемонии по откриване на академичната година и се връчват дипломите на завършващите студенти. През годините в нея са гостували и изнасяли лекции изтъкнати личности като Лорд Ралф Дарендорф, Енио Мориконе, Кшищоф Зануси, Ричард Рорти, Даниел Либескинд, Стив Форбс и други. Аулата е била сцена на значими академични събития и културни изяви, които оформят историята на университета. На рояла е свирил Милчо Левиев и неведнъж специален гост е била Райна Кабаиванска, която от повече от 20 години води майсторския си клас в университета.

Аулата ще бъде изградена наново и в нея Нов български университет ще продължи да създава бъдещата си история. Визията за развитието на кампуса на НБУ винаги е била осигуряването на модерни и безопасни условия за обучение на студентите и работа на служителите. Нов български университет гарантира сигурността на своите студенти, служители и гости на университета, и тя е и винаги ще бъде основен приоритет.

Водещи новини

Още новини