Едни и същи тарикати, едни и същи лъжи, едни и същи горди жертви

Getty Images/Novini.bg
share

Ако сега ядете нещо, по-добре го оставете; а и ако скоро сте яли, починете си малко и чак тогава се върнете към този текст, че може да ви се догади малко. И ако сте копейкистанци, и ако не сте – все има риск… по различни причини. Предупредени сте. 

Как да ви кажа – вече съм се простил с напразните си мечти за нормалност, но все пак ми се ще лъжците да не могат да лъжат по повече от три-четири пъти; като ги хванат в лъжа два-три-четири пъти и повече да не им се връзват. Поне това, ако можеше да си имаме като манталитет, но уви. 

Едни и същи тарикати, едни и същи лъжи, едни и същи горди жертви. 

То децата ли не им ги крадоха норвежците, то ракията ли не им забраняваха, та кривите краставици ли не им забраняваха, та на фронта в Украйна ли не ги пращаха, та какво ли не беше. 

Нищо от това не се случи, но – като в оня виц – „ама лошото чувство остава“…

И пак са готови да погълнат поредната доза лъжи; при това с кеф. Сега джендъра и американците ги дебнат зад ъгъла, да им откраднат душите. Даже – по-лошото – не техните, ми на децата им душите. 

Едни и същи тарикати, едни и същи лъжи, едни и същи горди жертви. 

Едни хора, ако помните, се оказаха тайно ваксинирани антиваксъри. Тайно. Феновете им не се ваксинираха, даже гориха маски по площадите. Същите тия фенове си предаваха ковида като херпес на студентски купон. Същите тия фенове сигурно не са виждали сто евро нацяло, но техните „вождове“ си имат сметки в евро. Големи сметки. И заедно водят битка срещу еврото – „вождове“ и последователи заедно громят еврото. Сега заедно громят американците и джендъризма. За американците вече разбрахме – правили са разни неща заедно, преди да станат врагове. За джендърите… предстои да разберем. 

Не знам дали чухте, но царят на български копейкистан попада под ударите на собствените си предложения ДВА ПЪТИ. Главната копейка, дето предлага още един руски закон (първият беше за ЛГБТ пропагандата) – този път за „чуждестранните агенти“… 

Между другото приемането на такива закони е лакмус за състоянието на страната – ако се приемат руски закони, цял свят разбира в чия орбита ти е държавата. Добро руско влияние показахме на партньорите и от ЕС, и от НАТО – много ще ни заобичат и много ще ни се доверяват; ще има да почакате обаче за пълноправно членство в Шенген и за супер секретните самолети, дето сме ги платили и дето руснаците в посолството само чакат да ни ги доставят, та да може всички руски агенти в парламента и президентството да им занесат снимки и чертежи. 

Както и да е. 

Говорехме за главната копейка и закона за „чуждестранните агенти“, който лично него го удря два пъти. Един път по линия на партията, един път по линия на жена му. 

Партията му прави видеа в YouTube, които се монетизират (демек, плащат им за брой гледания). Те имат много гледания и съответно получават пари от американците – от YouTube. 

По втората линия: жена му е в УС на фондация, спечелила през 2021 г. конкурс за обучение на учители – финансирането там е осигурено по програма за корпоративна социална отговорност на Lidl чрез „Работилница за граждански инициативи“. Която (дръж се здраво!) разпределя средства от „Америка за България“.

Ама как ги правят тия номера, а?!

Да обобщим: ваксинирани антиваксъри; викат срещу € - банковите им сметки пращят от €; викат срещу НПО-тата, грантаджиите, Америка за България (и Америка като цяло) – овъртолили са се в американски пари. Страх да те хване какво ще открием по линия на джендърите, дето ги борят. 

***


Сега по една друга тема, дето няма нищо, ама абсолютно нищо общо с темата досега, даже да кажеме, че са направо две различни теми. 

Депутат от „Възраждане“ се оказало, че бил откъм получателския край на потока от грантовете на Америка за България. Поне така се говори в уважавани медии. 

Колегите са изнамерили връзка. И тя е, че депутатът от „Възраждане“ Ангел Янчев - председател на комисията по култура и медии в парламента - се оказа възпитаник на програма на фондация "Америка за България", изпращаща училищни директори на обучение в САЩ (от „Клуб Z“). 

Четете сега внимателно: 

През 2015 г., както ясно се вижда от сайта на фондация "Америка за България", която от "Възраждане" традиционно и бурно громят в публичните си изказвания от години, Ангел Янчев става част от неин проект за училищни директори - "Академия за млади лидери". Селектираните 30 директори на български училища биват пратени на осемдневен семинар за обучение по училищно лидерство и нови педагогики в България с водещи специалисти от САЩ. 

Първи в списъка на одобрените е именно Ангел Янчев“.

Чакайте, чакайте, има и още…

Както се разбира от описанието на проекта, програмата е от два етапа - в първия участват всички 30 директори, а за втория се селектират 10, които да бъдат пратени на допълнително обучение в Ню Йорк през ноември. 

Както се разбира от следващото съобщение на фондацията по повод проекта, броят пратени в САЩ се увеличава на 15 души - но Ангел Янчев не е сред тях“. 

Колко интересно, че БАШ Америка за България са им толкова любима мишена сега. 

Айде още един цитат: „През 2022 г. Костадинов обяви, че фондацията плащала за "медийна и политическа корупция, която засяга националната сигурност", и подаде сигнал в прокуратурата срещу нея“.

А така…

С немалък словесен патос депутатът защитава позицията си. Започва така: „Драмата на тези, които неуспешно са наети да унищожат България, е че не са си научили уроците. Иска им се нещо да направят, но не им се получава“…

… продължава ето така:

***


А сега – една трета тема, нямаща нищо общо с нищо досега. 

Чухте ли, че едни депутати му отишли на путин на крак в москва? 

Доверието в българските законотворци, българския парламент, българските депутати и в България, като цяло, никога не е било толкова високо в световен мащаб. Направо се състезават кой повече доверие да ни има; изобщо не подозират, че сме троянски кон (демек, от Троя, не от Троян), хич не се страхуват, че изнасяме класифицирана информация на вражеска държава, която се опитва да разбие ЕС и НАТО отвътре. 

Депутати – хора с достъп до най-секретна информация в ЕС през парламента и комисиите – ходят на крак на путя в москва. Какво по-хубаво за геополитическата ни позиция към момента?! 

Остава само отворен въпросът дали „миротворците“, изтичали до москва, са се сетили да кажат на чичо си путин, че войната е лошо нещо и че те са неутрални миротворци? 

Дано да са се сетили, че иначе – толкова път залудо… 

______________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

 

Водещи новини

Още новини