Отвориха за движение обновената пътна отсечка на ключов булевард в Пловдив

Община Пловдив
share

Кметът на Пловдив Костадин Димитров, заместник-кметът по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов откриха реконструираната отсечка от западното платно на бул. ,,Васил Априлов“, в частта от моста на река Марица до кръстовището с бул. ,,Шести септември“ .

„Радвам се, че толкова бързо и акуратно бе извършена реконструкцията на този ключов участък от бул. „Васил Априлов“. Смяната на водопровода ще реши проблема с честите ВиК аварии.

Голямоконарско шосе ще бъде отворено най-късно до 15 септември, а Кукленско шосе – между 10 и 15 септември. Работим усилено и интензивно, така че всички възлови обекти да бъдат готови в периода преди откриването на новата учебна година, за да облекчим трафика в града“, заяви кметът Костадин Димитров. Той допълни, че в момента тече поръчката за участъка на Голямоконарско шосе, който е до границата с Община „Марица“.

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов благодари на кмета Костадин Димитров и Община Пловдив за подкрепата. Той изтъкна, че пътният участък от 5000 кв. м е реновиран в много кратки срокове и следващото лято се очаква да бъде реконструирано и източното платно на бул. „Васил Априлов“.

Ограничават движението на централен булевард в Пловдив

„Подменен е водопроводът, за да не се случват тези непрекъснати спирания на водата и ремонти, които изнервят шофьорите и жителите. Износващият пласт асфалт е направен така, че да издържа на високите температури, с които се сблъскваме напоследък“, посочи Цанко Драгиев, представител на фирмата-изпълнител, съобщават от Община Пловдив.

Маршрутът на автобусите по линии № 17 и № 37 от вътрешноградския транспорт се възстановява в посочения участък съгласно общинската транспортна схема.

Водещи новини

Още новини