Десет улици и пътища в различни села от община Момчилград са ремонтирани

pixabay
share

Десет пътища и улици в девет села в община Момчилград са преасфалтирани през последните седмици, съобщиха от общинската администрация като уточниха, че средствата за тях са от общинския бюджет.

Ремонтираните обекти с дължина от близо 4 километра бяха предварително заложени в капиталовия списък, одобрен от Общинския съвет в Момчилград, казаха от администрацията, цитирани от БТА. Селата с ремонтирани участъци са Птичар; Загорско; Багрянка; Звездел; Синделци; Пиявец; Соколино; Конче и Гургулица. 

От администрацията уточняват, че подборът им е направен на база поставени от жители на общината проблеми за решаване пред Общински съвет, с цел осигуряване на по-лесен достъп до населените им места.

СО: Ако ремонтът на ул. "Опълченска" не бъде реализиран, ще се провали довършването на градския ринг

Преасфалтирането на десетте улици е само част от дейностите на община Момчилград по отношение на общинската пътна инфраструктура. В края на юли в квартал „Тракия“ в родопския град бе открит нов безплатен паркинг за 70 леки автомобили и 8 автобуса. А за постигане на целите си за осигуряване на нови паркоместа в града, от 2020 г. насам Община Момчилград е изградила близо 700 такива.

Водещи новини

Още новини