Карлос Насар се прибра в България: Чувствам се като герой

Булфото
share

Олимпийският шампион Карлос Насар се завърна на родна земя. Той беше посрещнат триумфално след изключителния си златен медал във френската столица.

20-годишният българин стъпи на олимпийския връх в категория до 89 кг във вдигането на тежести с двубой от 404 килограма, което е нов световен рекорд, пише sportal.bg. 

Посрещането е мечтано, благодаря на всички. Благодаря и на тези, които ме гледаха, това е голяма опора за мен. Желая им да бъдат здрави и да следват мечтите си, каза още той. 

Част от магията на Олимпиадата беше да изпитваш всички емоции преди състезанието. Наистина е доста объркващо, но като знам, че цял народ стои зад мен, нямам право да се откажа. Ръцете и сърцето ми са пълни със златото и щастието, които исках, заяви Насар. 

Костваше ми доста енергия, доста усилия, липса на социален живот, кръв, пот. Важното е, че изпълнихме крайната цел и вече съм олимпийски шампион. Сега изживявам детския си сън. Като стъпя на подиума, нещо се случва и забравям за всичко около мен. Дори не помня какво правя, когато вдигам. Нямам спомени от самото състезание, адреналинът беше много висок. Имах доста препятствия в дните преди надпреварата, но се радвам, че е изглеждало лесно. Моят треньор Илиян винаги е бил моят герой, представям си и сега, че ме съветва за всичко, споделя още олимпийският шампион. 

Карлос Насар е олимпийски шампион

Чувствам се като български герой, като горд българин. Страхотно е да мотивирам малки и големи. Лимитът ми е още много далече, категоричен бе Карлос Насар. 

Водещи новини

Още новини