Чакаме един президент да апелира към руснаците да спрат боевете за Курск и да го предадат на завоевателя, че да няма кръвопролития

Getty Images/Novini.bg
share

Тия дни нещата много се объркаха за бедните копейки и им се наложи светкавично да си измислят нови (няма да казваме „опорки“, а) житейски философии. 

Ето например украинецът Семен Новиков… за да спре да им бърка в душичките фактът, че украинец е направил нещо добро за България, измислиха следното (дръж се здраво!): Семен Новиков бил СПАСЕН от България (демек, длъжник ни е и без това). Но от какво, ще попитате вие, е спасен Семен Новиков? Как от какво?! От режима в Киев. 

Не се шегувам, това е най-новата житейска философия на копейките. Пази ги от когнитивен дисонанс, защото иначе ще се побъркат. Да не казваме, че съвсем ще се побъркат, ако се сетят, че украинецът Новиков е научил българския химн и вее българското знаме, а руската губернаторка Мутрофанова не е научила и две думи на български (щото господарите не се хабят да учат езика на местните роби, нали знаете). 

Сега обаче се случи и друго. Курск попадна в украински ръце. По всички правила на войната вече си става украински. Дори украински пощи ще разкрият клон там, който да обслужва военнослужещите (и всички други, които искат). 

Така че чакаме сега един президент и една курнелия да излязат и да кажат, че апелират за мир, че искат путин да остави Курск на украинците, че да няма повече кръвопролития. 

По стара тяхна логика и традиция. 

Чакаме ги и да заклеймят Северна Корея и Иран за това, че дават оръжие на руснаците, с което проточват хода на войната, вместо да се настани един хубав, траен мир. Курнелията може да е малко заета баш сега де, че е ангажирана да громи джендъра, но може все пак и да се сети, че е миролюбка. За баш миролюбеца на републиката нямаме съмнение, че вече пише речта си, с която апелира путин да изостави Курск в украински ръце, за да има мир. Даже сме сигурни, че всеки момент ще почне словесно да громи войнолюбците от руския парламент. 

Също нямаме съмнение, че на въпроса „чий е Курск“, същият един президентски миролюбец ще отговори подобаващо: „Е, чий да е – украински е“. Щото… нали… украински си е. 

Макар зли езици да твърдят, че, ако му зададат този въпрос, ще се разсърди и нацупено ще се фрънце вместо да отговори. Ние вярваме, че няма така да направи, а че мъжкарски ще отговори. 

А сега чакаме с особен интерес разгромяващите капитализЪма и фашизЪма напълно чистоплътни и абсолютно НЕоплескани с руска лой статии на Пачков, Жигулин и Буковски (имитация). Те със сигурност ще са връх в журналистическите стандарти и ще влязат в поне два бъдещи учебника по масови комуникации (няма да се заяждаме на дребно и да казваме: „като пример как не се пише“). 

Скоро време ще чакаме да видим и референдуми в новозавладените територии, с които Украйна обявява селата и градовете в Курска област за украински. Чакаме и да чуем мнението на копейки, курнелии, президенти и вся остальная… демократическая общность.

__________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Водещи новини

Още новини