Властите в Пловдив: Веднага затворете прозорците!

Novini.bg/ Canva
share

Предписания от РЗИ-Пловдив към населението на общините Пловдив и Стамболийски:

"Заради пожара на сметището в Цалапица има завишение на ФПЧ, но останалите показатели са в норма. Данните са от РИОСВ-Пловдив и са на база на измерванията на мобилната станция в Стамболийски и Пловдив през последните часове", съобщи областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева след разговор с директора на инспекцията Ивайло Йотков.

В тази връзка областният управител разговаря с директора на РЗИ-Пловдив д-р Аргир Аргиров и поиска от инспекцията предписания за населението, предаде Пловдив24. 

Задушлива миризма и дим изплаши пловдивчани

"Препоръчва се затваряне на прозорците, а по-чувствителните хора, бременните, сърдечно болните и малките деца да останат в затворени пространства. Останалите граждани да излизат навън с маски“, обясни областният управител.

Гасенето на пожара на сметището продължава и в момента. Той е ограничен и по информация на главен инспектор Димитър Бришимов, началник сектор "Пожарогасителна и спасителна дейност" в РДПБЗН-Пловдив, днес се очаква той да бъде потушен. На терен работи тежка техника, която започва запръстяване.

Водещи новини

Още новини