Силен дъжд потуши пожара в Беклемето

pixabay
share

Силна лятна буря сложи край на пожара във високата част на Стара планина. Той е в местността Беклемето, край прохода Троян - Кърнаре, предаде Нова телевизия.

Остават екипи да дежурят за всеки случай. 

На място днес отидоха служебният премиер Димитър Главчев и вътрешният министър Калин Стоянов. Проходът Троян-Кърнаре не е затворен, но горе на високото в планината има много техника и може да се образуват леки задръствания.  

Калин Стоянов: Не е локализиран пожарът в района на Беклемето, положението е много тежко

По билото на Стара планина десетки пожарникари и звеното на Столична община, заедно с огнеборци от групата, които беше командирована в Гърция, се опитваха да потушат пожара на Беклемето, преди да завали обилен дъжд. На място са и служители на парк „Централен Балкан“.

По-рано имаше облитане с хеликоптер. Край епицентъра на пожара нямаше обхват на телефоните. За да се стигне до огнището, трябваше да се върви дълго време пеша.

От община Карлово уточниха, че пожарът обхванал широколистна растителност в труднодостъпен терен със сипеи и пропасти. Поради опасност стихията да обхване и иглолистна гора, пожарът се обработваше от север и запад.

Водещи новини

Още новини