Калин Стоянов: Не е локализиран пожарът в района на Беклемето, положението е много тежко

Фейсбук/ архив
share

Огънят е на територия от около хиляда дка, положението е много тежко. Не е локализиран пожарът, работи се предимно с двата хеликоптера, изпратени в помощ от Чехия, както и с алпинисти, военнослужещи и служители на парк „Централен Балкан“. Това съобщи на брифинг в Кърнаре служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов във връзка с пожара в местността Беклемето. Той е на място заедно със служебния премиер Димитър Главчев.

Стоянов обясни, че районът на пожара е изключително труден и недостъпен, техника и хора не могат да се доближат до огъня. На място има отвесни скали с процепи, в които гори.

Главчев: Няколко са пожарите в резерват „Стенето“, ситуацията е много сложна

Правим всичко възможно да локализираме огнището, да потушим огъня и тогава ще работим в направление дали е пожарът е възникнал заради умишлени действия, обясни Стоянов.

По отношение на ситуацията в с. Воден, служебният вътрешен министър съобщи, че се работи на няколко фронта, от вчера е започнало ограничаване на огнищата, но има няколко направления, по които и в момента се работи. Той посочи, че на място има вятър и допусна, че е възможно тлеещи огнища да се възпламенят. На място работят два хеликоптера на Министерството на отбраната.

Водещи новини

Още новини