Първата група родни олимпийци отлетя за Париж

БОК
share

Първите български спортисти, които ще влязат в олимпийското село, отпътуваха рано тази сутрин за Париж. От Летище София днес за френската столица заминаха състезатели, треньори и специалисти от щабовете по плуване и спортна гимнастика.

От името на БОК олимпийците получиха националния трибагреник с пожеланието да имат поводи да го развяват, а по традиция на всеки спортист на изпроводяк бе връчено плюшено лъвче за късмет.

Първите български олимпийци, които ще влязат днес в олимпийското село, са състезателите по плуване Габриела Георгиева, Петър Мицин и Любомир Епитропов, както и представилите ни в спортната гимнастика Кевин Пенев и Валентина Георгиева. Четвъртият ни плувец Йосиф Миладинов ще пътува за Олимпиадата директно от Швейцария, а Епитропов ще бъде знаменосец на Откриването заедно с боксьорката Станимира Петрова.

Чаровна плувкиня стана сензация, щом обяви, че се е класирала за Олимпиадата в Париж

Всичките ни олимпийци, тръгващи от България, пътуват с директни полети рано сутрин за Париж. Следващите, които ще потеглят за френската столица, са петимата ни представители в бокса – Станимира Петрова, Светлана Станева, Хавиер Диас, Радослав Росенов и Рами Киуан, които ще заминат от София утре, събота, 20 юли, със сборен пунк на Терминал 2 в 5.30 ч.

Водещи новини

Още новини