С тържествена церемония в Перник бе почетено рождението на Васил Левски

Община Перник
share

Перник отбеляза 187 години от рождението на Васил Левски. Церемонията се състоя на паметника на революционера в центъра на миньорския град.

Пред подвига на Апостола сведоха глави заместник-кметът Стефан Кръстев, областният управител Людмил Веселинов, представители на политически партии, общински съветници, културни дейци и граждани. Пред бюст-паметника му рецитираха стихове ученици от Дванадесето основно училище, носещо името на Левски. В тържеството със свои изпълнения участва и Духовият оркестър с диригент Трифон Трифонов.

Събралите се граждани запазиха едноминутно мълчание в знак на признателност към националния герой. Венци и цветя бяха поднесени от страна на всички присъстващи.

Отбелязваме 187 г. от рождението на Васил Левски

На метри от паметника беше експонирана мобилната изложба „Времето в хората и хората във времето…“. Дванайсетте табла, подготвени от Регионалния исторически музей, представят свидетелства и документи за идването на Дякона в района на Пернишко.

Рождението на Апостола бе тържествено отбелязано с поднасянето на венци и цветя и на бюст-паметниците му в Радомир и Брезник. 

Водещи новини

Още новини