Пожари: Частично бедствено положение в Болярово

Novini.bg/Canva
share

На фона на издадения червен код за високи температури в цялата страна продължава борбата с пожарите на различни места в страната.

Часове наред продължи борбата с огъня до пограничните села Горска поляна и Воден в боляровската община. През цялата нощ на мястото останаха десет екипа на противопожарните служби от Ямбол, Сливен и Бургас. Прокарани са просеки, за да се ограничи разпространението на огъня.

Пожар гори край компресорна станция до боляровското село Горска поляна

Ликвидиран е пожарът в района на село Горска поляна, каза директорът на противопожарната служба в Ямбол комисар Кольо Гяуров.

Пожарът се разпространява извън населеното място в гориста местност посока Воден и Малко Шарково.

Кметът на общината Христо Христов обяви частично бедствено положение. От огъня са засегнати няколко необитаеми къщи в землището на Горска поляна, унищожени са кошери, селскостопански постройки и масиви с различни видове насаждения. Към момента няма опасност огънят да засегне газокомпресорната станция Странджа, в близост до границата с Турция.

Продължава борбата с големия пожар край пловдивското село Отец Паисиево. Няма опасност за жителите в селото, заяви Васил Димов - директор на пловдивската дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. И днес в помощ на огнеборците и служители на Горското стопанство ще се включат военнослужещи, а в случай на необходимост, ще се използват и хеликоптери. Очаква се да се присъединят и доброволци. Сборният пункт е в 7 часа в центъра на Отец Паисиево.

Две къщи изгоряха при пожар в свищовското село Ореш. Полицаи и пожарникари са евакуирали хора, няма пострадали.

Хеликоптери се включиха и в гасенето на огъня край Стара Загора, пише БНР.

Силният вятър разпали наново пожара край Симеоновград. Огненият фронт се развива в голяма близост до село Константиново. Направени бяха просеки преди селото.

Водещи новини

Още новини