Войнишки паметник на НДК ще има, благодарение на ГЕРБ-СДС

Фейсбук/ Мирослав Боршош
share

Вчера, в последните часове преди да изтече законоустановения срок, кметът Васил Терзиев отмени решението, с което спря конкурса за възстановяване на Войнишкия паметник пред НДК и одобри избора за проект.

Това съобщи във Фейсбук председателят на Комисията по култура в Столичния общински съвет (СОС) Мирослав Боршош, благодарение на когото миналата седмица бе проведено извънредно заседание по темата. На заседанието, по време на което бе изслушан и кметът Васил Терзиев, гражданските организации и наследниците на загиналите във войните изразиха недоумението си от спирането на проекта.

На редовното заседание на Комисията по култура Терзиев заяви, че ще отмени решението си и два дни по-късно това вече е факт.

Мемориалът на загиналите войници от Първи пехотен софийски полк и Шести пехотен търновски полк ще бъде възстановен, благодарение на състоялата се дискусия по време на свиканото от Мирослав Боршош съвместно заседание на Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие и Комисията по устройство на територията, архитектура и жилищна политика.

Историци в спор за съдбата на Паметника на Съветската армия

Водещи новини

Още новини