Събарят 36 незаконни къщи в Стара Загора

Bulphoto (архив)
share

36 незаконни къщи, построени в района на поречието на река Бедечка, ще бъдат премахнати утре сутрин. Това оповести Ангел Стоманярски, главен експерт в Дирекция "Общински проекти, безопасност на движението и контрол по строителството“ в Община Стара Загора, съобщава "Фокус".

"Това са полумасивни къщи. Някои от тях са селскостопански постройки, а други са обитаеми, намират се в близост до фирма "Пресков", уточни Стоманярски.

Всички сгради са незаконни, построени на общинско място в поречието на реката. Пълният цикъл на процедурата е извършен така, както изисква законът. Първо са констативните актове, след което са издадени заповеди за премахване от къщите от страна на собствениците им. След като заповедите не са изпълнени в законовия срок, ще се пристъпи към принудителното разрушаване на къщите.

Събориха 14 незаконни обекта в Царево

18 от ползвателите на тези незаконни постройки са подали жалби пред Административния съд, който е потвърдил заповедите в полза на Община Стара Загора. След което законът указва да се пристъпи към принудително демонтиране.

Водещи новини

Още новини