По морето – убийства, побоища и ЦЕНИ; но сигурно пак е „акция“ срещу родното, световен заговор е

Getty Images/Pixabay/Novini.bg
share

Злите езици ще кажат, че това е мероприятие на рептилите, масоните, илюминатите и гръцките продавачи на варена царевица, за да се цака родният балкантурист бизнес, но – честна дума – не е. Даже Сорос няма нищо общо. Това не ви пречи да си го вярвате, де. 

ТуризЪма на балкантурист бизнеса ни изглежда малко позагубил блясъка си. Да не кажем, че е направо замазан под слой ***** (на мястото на звездичките сложете онова, което обикновено плува из заливите и излиза от тръбите, дето никой уж не ги знае, че ги има). 

Миналата година, септември, след едни колосални наводнения по морето, които оголиха „кафявите“ тръби, Борислав Сандов каза ето това: По Южното Черноморие няма пречиствателни станции на всички места и добре организирани системи по канализация. И не желаят и да потърсят такава. Докато аз бях министър никоя от общините не подаде документи да получи финансиране да изгради подобна станция.

„И не желаят и да потърсят такава“… 

А, де. 

За какво са им? Там парите за друго се дават. Взимат, исках да кажа.

Имаме си красиви плажове, прекрасни планини, чудна природа и красота. Човешкият материал обаче май е проблем. 

Има едни фалшиви „патриоти“, които са по-скоро патрЕоте, които не дават лоша дума да се издума, защото нищо лошо не трябвало да се казва за България. Трябва да си кютаме в ******* и да се правим, че не ги виждаме. Изключително не-патриотично е, според патреотете, да решаваме проблемите си, много по-патриотично е да се правим, че не съществуват. Дори и да миришат, и да плуват до нас в морето, и да излизат полепени по нас, само си пазим мастиката и фрапето, да не влизат у тех, и животът е песен. 

Аз пък си мислех, че е добре да се говори за проблемите, за да могат да се решават. Както е добре, като се удариш, да идеш на рентген, за да се види къде е счупеното и да те лекуват. 

Туроператорите настояват за удължаване действието на ДДС от 9% за пакетните услуги

Но и хотелиерите, и ресторантьорите от балкантурист бизнеса се оказа, че разсъждават като менте патриотете – и те не дават дума да се обели за проблемите по морето. Сакън, викат, правите ни черна кампания, маскарите ни. Заподозират, че гръцките раздавачи на шезлонги под наем едва ли не плащат. Не са ******* по морето, не са побоищата, не са мутренските изцепки, не са ЦЕНИТЕ по родното море, не… „кампания“ било. Добре. Вие лежете на това и чакайте. Междувременно, опашките по границата стават от космоса да се виждат. 

Отношението на балкантурист бизнесът е „особено“ (сложих кавичките, за да не ми се налага пак да слагам звездички). Всичко е „дреме ми“ и „ако не ти харесва, махай се, друг ще дойде“.

Добре. И те, хората, се махнаха. Засега „други“ ходят, но за колко време ще продължи? Нали отчитаха отлив? За научени уроци не можем да говорим, защото това е научна фантастика. 

Полска туристка (18-годишна) паднала от автобус в Слънчев бряг, защото вратата на возилото била отворена. 

„Защитниците“ на родното веднага се хвърлиха да я плюят, че била пияна. Слушайте какво, пияна или извънземна – не ви е работа да съдите, работа на шофьора е да затвори вратата, работа на фирмата, която го е наела, е да следи за спазването на правилата и да следи какви кадри си наема. Утре вашето дете ще иде на Слънчака (надайте се да е трезвено…!) и това ще го чака там.

Тогава пак ли ще ви е смешно и ще го заклеймявате него?

„Труп на човек се носи в морето до суперлуксозен комплекс край Ахелой“… 

Труп на човек се носи в морето до суперлуксозен комплекс край Ахелой

Това дори не искам да го коментирам. 

„Нов ужас в Слънчев бряг: Мъж лежи в локва кръв на кея“

Нов ужас в Слънчев бряг: Мъж лежи в локва кръв на кея

… забележете – „нов“; съвсем не единственият за последните дни. 

„Органите“ по морето, следящите за реда и спокойствието, май и те са го подкарали – като балкантурист бизнеса – не си дават много зор; „ако не ти харесва, се махай“. 

Два дни по-рано: „Криминално проявен извади нож и уби млад мъж насред „Слънчев бряг““

Криминално проявен извади нож и уби млад мъж насред „Слънчев бряг“

Били се сбили заради жена. Посред бял ден (19.00 ч. си е светло и си е „ден“), насред централна част, пред жени и деца, туристи и туристки. И единият е мъртъв. 

Посрещащ Джулая студент е бил пребит с бокс от охранител. Ама фирмата отрича да е охранител, макар да е много странно как са го сбъркали с такъв. Липсва информация. Липсва и намирането му. 

19-годишното дете, върху което оня „мъж“ си е избил комплексите, е със счупена челюст. 

Ето: „Челюст, счупена на три места след удари с бокс. Така посрещнал Джулай морнинг 19-годишен студент от София. Побоят се случил в заведение на плажа, където Владимир Чешмеджиев се забавлявал с приятели. Причина за това, по думите му, станало парче пица, което без да искат бутнали на земята“.

ПАРЧЕ ПИЦА!!!

„През следващите 20 дни ще се храня само със сламка, спя основно по гръб и ми е ужасно некомфортно дори като излизам от вкъщи”, сподели младежът, който и в момента е със специална шина и трудно говори“.

Около 2 часа Валентин се изморил. Видял зад себе си ремарке, което помислил, че е част то декора на заведението, и седнал. Ремаркето се обърнало, а пицата, която била сложена върху него – паднала. Дошъл мъж с жилетка на охранителната фирма и му се скарал. Момчето предложило да му даде пари за нова пица, но последвал „отвратително силен шамар”. Приятелят му Владимир се притичал на помощ и попитал защо охранителят го ударил. Последвал удар с „проблясващ метален предмет“. Според потърпевшия това най-вероятно било бокс“.

Пребиха с метален бокс и счупиха челюстта на студент в бар на морето

Хубави хора наемат по морето. Човек с кеф да иде да им даде с пот спечелените си и спестени пари. 

Но, да… „кампаниите“ са им виновни. А наскоро потребители се оплакаха, че за 100 лв. на ден за шезлонг собственикът/концесионерът им обяснил, че „такива били цените и в Гърция“.

Да, ама не. В Гърция за 4 евро пиеш вода, кафе и ползваш шезлонг с чадър. Да се сравнявате тарикатски с петзвездни хотели и техните цени (уж случайно) сигурно ви се струва много хитър номер (един от многото в торбата с трикове), но не е, хората виждат през прозрачните тарикатлъци. А „ако не ти харесва, се махай“ е всъщност много добър съвет и все повече хора се вслушват в думите ви. 

____________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Водещи новини

Още новини