Патриоти скочиха срещу концерт за Георги Димитров

Булфото (архив)
share

Млади патриоти изразиха възмущение от събитие на “Българския антифашистки съюз” и Международна фондация “Георги Димитров”, подкрепено от Министерството на културата и Политехническия музей.

Геоорги Димитроов е български и съветски политик, ръководител на Българската комунистическа партия (БКП) и председател на Коминтерна.

Концертът “142 години от рождението на големия българин Георги Димитров” е с цел събиране на средства за възстановяването на къщата на ул. “Опълченска” 66 в София, където е живял Димитров и се проведе на територията на музея, чието административното управление е възложено на Министерството на културата.

Патриотите застъпват позицията, че не е редно национална институция, издържана от данъците на българските граждани, под подчинението на Министерството на културата, да подпомага провеждането на събития в памет на национални предатели като Георги Димитров. Напомнят още, че режимът и партията, ръководени от Димитров, са обявени със закон в Република България за престъпни.

Искат оставките на ръководството на музея, което е допуснало това събитие да се случи. Според тях отговорните са Екатерина Цекова - директор, и заместник-директорите – Веселина Енева и Светозара Карарадева.

Според една от организациите, които са против събитието - “Куберовъ воинъ” се е стигнало до напрежение и опит младите хора да бъдат насила изведени от събитието, въпреки, че то е било обявено за публично и с вход свободен.

Наложила се е намесата на полицията, като са били изпратени три патрула, а протестиращите - проверени и помолени да напуснат. Патриотите ще подадат сигнали и протестни становища до Министерството на културата с искане за оставка на ръководството на музея.

Водещи новини

Още новини