Политолог: БСП е болна не от СПИН, а от СПАД

share

"Важният въпрос за ядрената енергетика беше компрометиран от начина, по който беше подготвен референдумът за "Белене". Популизмът пак търси начини за съживяването си.

Ако наистина БСП искаше да строи АЕЦ "Белене", имаше време да го направи. Никога демокрацията не е скъпа, но в конкретния случай не става дума за това.

Смисълът на протестния вот е да гласуваш за онзи, който има най-малко шансове. Ще имаме сериозно умишлено разпиляване на гласове. Нашите политически технолози не пестят сили за създаване на политически мутанти, но нито едно от новите формирования не предлага различен тип политика", каза в интервю за БНР политологът Антоний Гълъбов.

Запитан за формацията на Меглена Кунева, Гълъбов каза: "Отношението към новите политически формации ми напомня финансовите пирамиди от 90-те години - ако се запишеш по рано, имаш шанс да си върнеш парите. Лош старт е да се краде политически авторитет и да се представя за нещо ново. Има проблем с паметта на избирателите, тъй като политиката в България е много цинична – разчита на това, че хората не помнят нищо".

Антоний Гълъбов коментира, че БСП има проблем със СПИН-а и припомни изключването от партията на доц. Николай Василев в зората на демокрацията за думите "БСП е болна не от СПИН, а от СПАД- синдром на придобитата административна достатъчност".

Водещи новини

Още новини