Подлезите по "Ботевградско шосе" са в критично състояние, затова се избягват

Булфото (архив)
share

Не само подлезът до автостанция "Изток" е в критично положение. Ситуацията е идентична и с другите подлези по "Ботевградско шосе" и това е резултат от липсата на планиране за поддръжката години назад.

Това обясни пред БНР-Радио София Кристиян Христов, кмет на район "Подуяне".

За да се промени ситуацията, от местната администрация за започнали първо с по-краткосрочни мерки. Извършено е почистване през февруари и март т.г., но падналите обилни дъждове са показали, че има още какво да се свърши.

Христов поясни, че е предприето почистване на отводнителните шахти. Работи се по осигуряване на достъпната среда – все още има подлези без рампи за детски и инвалидни колички. Ремонтира се осветлението, където е необходимо. По-нататък във времето ще се мисли и за видеонаблюдение.

За съжаление отдаването на площи от подлезите на наемателите не е работещо решение, защото за помещения в подлезите по Ботевградско шосе от години не е имало интерес.

Лека кола катастрофира на столичния булевард "Ботевградско шосе"

"Едва ли отдаването на наематели ще е водещото решение. Просто в общината трябва да планираме и да извършваме нужното за поддръжката, за да бъдат подлезите приветливи и желани за ползване", каза още районният кмет

Водещи новини

Още новини