Водещите новини! Според Петков Росен Желязков не действал по собствена воля. Александър Николов: „Булгаргаз“ работи като политическа маша (и още…)

БНТ/Булфото/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 25 април   

 

„Този акт не беше срещу човека Росен Желязков, а срещу председателя на Народното събрание Росен Желязков, който наруши неведнъж правилата на парламента и то поради една-единствена причина: да изпълни повелята на г-н Пеевски и на г-н Борисов, които постоянно му подвикваха от първия ред“.

По думите на Петков, ако Росен Желязков е действал според собствената си воля, направените от него нарушения като председател на парламента нямало да се случат.

„Затова е много важно да се каже, че България ще бъде законова държава и никой няма да бъде над закона. Ако от ГЕРБ продължават да бъдат подвластни на г-н Пеевски, резултатите няма да се променят“, поясни в заключение Кирил Петков.

Петков с призив към ГЕРБ: Отървете се от зависимостта си от Пеевски, ако наистина сте евроатлантическа партия

***


НС реши: Росен Желязков вече е аут от председателското място

***


Деница Сачева възмутена: Безмислено беше отстраняването на Желязков

***


„Това, което затормозяваше най-много „Булгаргаз" през последните години, е изключителна политическа неадекватност и контрол върху икономически субект, който трябва да работи по нормални пазарни правила, но работи като политическа маша“.

„Договорът с „Боташ" е най-видното нарушение на политиката, следвана през последните 2 години в сектор „Енергетика". Не знам защо нито една служба не се самосезирала, за да си набие ползите за това, видиш ли, каква грандиозна работа са свършили“.

Александър Николов: "Булгаргаз" работи като политическа маша

***


„Има три основни пункта, по които не се разбрахме – желанието на Ваня Григорова да взима еднолични решения по отношение на политиката, приоритетите и кадровото обезпечаване на представителството на „Левицата" в изборите", обясни Паскалев.

По думите му "Левицата" не е инициирала разговори с Ваня Григорова за участие в парламентарните избори поради това, че процесът за избор на кмет в столицата не е приключил.

„Предстои ни все още завършване на това съдебно производство. Когато имате съдебно производство и вие сте го инициирали, трябва да изчакате неговия край. Тя каза, че Столична община ѝ е била тясна като място да се реализира политика или чрез инструментите, които разполага Общинският съвет, не може да постигне тези цели, които се формулирала", каза Паскалев.

Костадин Паскалев: Ваня Григорова поиска разговор с нас, Столична община ѝ била тясна

***


23-ма предполагаеми членове на джихадистката групировка „Ислямска държава“ (ДАЕШ) са задържани при широкомащабна антитерористична операция, предприета в седем турски окръга. Това съобщи днес турският министър на вътрешните работи Али Йерликая в акаунта си в социалната мрежа Екс, предаде БТА.

Над 20 задържани при антитерористична акция срещу „Ислямска държава“ в Турция

***


Френските антитерористични органи са арестували 16-годишен младеж, след като той заявил в социалните мрежи, че иска да умре като мъченик на Олимпийските игри в Париж това лято, предаде Ройтерс.

Шестнадесетгодишен младеж бе арестуван във Франция, след като каза, че иска да умре като "мъченик" на Олимпийските игри

***


„Иран започна да изтегля свои военни от Сирия след няколко атаки, за които Техеран обвини Израел", предаде АФП.

Според източник от проиранската и действащата в Ливан групировка „Хизбулла" Ислямската република разположи около 5000 свои войници и офицери, като част от действията ѝ в подкрепа на режима на Башар Асад малко след началото на Гражданската война в Сирия (2011 г.).

Иран започна да изтегля свои военни заради страх от израелски удар

***


Южнoĸopeйĸa ĸaзвa, чe ce e зaпoзнaлa c „Mъcĸ“ чpeз Іnѕtаgrаm, ĸъдeтo тoй yж избиpaтeлнo ĸoмyниĸиpa c фeнoвe.

„Ha 17 юли минaлaтa гoдинa Mъcĸ мe дoбaви ĸaтo пpиятeл в Іnѕtаgrаm. Bъпpeĸи чe cтaнax нeгoв гoлям пoчитaтeл, cлeд ĸaтo пpoчeтox биoгpaфиятa мy, пъpвoнaчaлнo ce cъмнявax дaли e иcтинcĸa“ — ĸaзвa жeнaтa пpeд ĸopeйcĸия тeлeвизиoнeн oпepaтop КВЅ (чpeз Вuѕіnеѕѕ Іnѕіdеr).

Корейка се влюби във фалшив Илон Мъск, той ѝ взе $50 хиляди за „инвестиция“

***


В американския щат Аризона бяха повдигнати обвинения на 18 души във връзка с опит да бъдат променени резултатите от президентските избори през 2020 г. в полза на Доналд Тръмп, съобщи главният прокурор на щата, цитиран от Франс прес и Асошиейтед прес.

Според американски медии сред обвиняемите и Руди Джулиани (на снимката), личен адвокат на бившия президент Доналд Тръмп.

Аризона повдигна обвинения на 18 републиканци, опитали да променят резултата от изборите за президент в щата през 2020 г.

***


Перките на вятърната мелница, която е емблематичната сграда на „Мулен руж" в Париж, са се срутили, съобщават френските медии, цитирани от БТВ.

Това е станало рано сутринта в четвъртък. Кадри от мястото бяха споделени в социалните мрежи.

Парижката пожарна служба все още не знае каква е причината за падането на перките. За щастие по това време не е имало хора на улицата и няма пострадали. Няма риск от повече щети по сградата.

Перките на вятърната мелница на "Мулен руж" в Париж се срутиха

***


 

Водещи новини

Още новини