Лидия Шулева: Трябва да укрепим отбранителните си способности, защото не знаем какво ще му хрумне на Путин

Кадър: Нова нюз
share

Новите санкции срещу Русия ще засегнат оръжейни производители и лица, на които е забранено да стъпват на териториите на ЕС, САЩ и Великобритания. Целта на санкциите е да се ограничат възможностите на военната индустрия на Русия. Това заяви в ефира на NOVA NEWS бившият министър на икономиката Лидия Шулева.

Тя подчерта, че санкциите няма да окажат негативен ефект върху икономиките на държавите от ЕС и припомни, че войната в Украйна така или иначе е прекратила икономическите връзки между Русия и Запада.

По отношение на българската икономика Лидия Шулева обясни, че тя се развива сравнително добре, като продължаваме да увеличаваме търговско-икономическите си отношения с Европейския съюз.

Търговският ни оборот с Русия не е бил особено голям през последните години, с изключение на газа, който заемаше най-голям дял. Но цените, на които сега купуваме газ, са много по-ниски от тези от тези, когато купувахме газ от Русия, посочи Шулева.

Според секретен документ: След Украйна Путин ще атакува Източния фланг на НАТО

По думите ѝ най-голяма опасност е какво ще реши „владетелят на Кремъл“.

Преди две години тържествено заявяваше, че няма да нападне Украйна... Сега тържествено казва, че няма да нападне Естония и Полша. А извън тези държави, България е следващата държава, която е най-близо до Русия. Ето защо би било добре да насочим вниманието си към укрепване на отбранителните ни способности, защото не знаем какво ще му хрумне на Путин, каза още Лидия Шулева.

Водещи новини

Още новини