Авария: Спират водата в Шумен

Novini.bg/ Canva
share

Подаването на вода към Шумен, кв. „Макак“ и селата Панайот Волов и Белокопитово ще бъде преустановено от 15:00 часа днес, поради предизвикана авария от фирмата-изпълнител на довеждащия водопровод от язовир „Тича“, съобщават на сайта си от "Водоснабдяване и канализация (ВиК) - Шумен" ООД. 

Дейностите по извършване на аварийния ремонт се очаква да завършат до края на деня, уточняват от водоснабдителното дружество и допълват, че ще информират своите клиенти за хода на ремонта, като им се извиняват за неудобството.  

Нарушено бе водоподаването във високата част на Шумен и на 15 февруари, заради включване на новоизградени водопроводи по проект по Оперативна програма „Околна среда“.

Проектът е на стойност 126 564 455 лева и е от най-мащабните, реализирани в региона през последните години. Сред другите основните дейности по него са изграждане на пречиствателна станция за питейни води за водоснабдителната система на Шумен, за която са в ход последни съгласувателни процедури за акт 16 и се очаква да бъде пусната в експлоатация заедно с новия довеждащ водопровод от язовир "Тича". 

Вижте къде в София няма да има вода утре

Водещи новини

Още новини