Няма програма, няма екип, няма платформа, само плакатни лозунги, но и много фенове

НоваТВ/Novini.bg
share

Няма програма, няма екип, няма платформа, само плакатни лозунги, но въпреки това толкова много хора искат да гласуват за нея. Защо? За отмъщение. Това едно. Второ, от чиста русофилия. Поправка: путинофилия. 

Предчувствам, че само желанието за отмъщение може да те накара да гласуваш за нея. Отмъщение за загубените избори или – на едро – отмъщение към цялата цивилизация, че те е пропуснала и искаш да дръпнеш колкото може повече хора надолу, при теб. 

Мисля, че Свободна Европа го синтезираха много добре в един ФБ пост към новина: „Тя открива генезиса на корупцията в капитализма, но не е против "червените" бизнесмени. Тя е "ляв човек", но не отказва помощ от русофили с крайнодесни разбирания“.

Няма как да не се съглася с това определение; толкова е добро, че чак даже малко ме е яд, че не се сетих аз пръв така добре да го синтезирам. 

Манджа с грозде, без програма. Но с толкова много последователи… макар че думата, която първо ми дойде наум, не беше „последователи“, а съучастници. Да, вас имам предвид, дето доволно потривате ръце за неделя и се каните да отмъстите с наказателен вот. Нямам предвид онези, дето са я издигнали, за тях тя е просто инвестиция. Бизнес, нищо лично. 

Човек, който хвърля думата „капитализъм“ наляво и надясно, определяйки капитализма като нещо толкова лошо, че да го описва като изначалния генезис на всички злини…

… същият този човек с такава готовност става кандидат на партия, пълна с милионери. За добавка към смешката, партията също се определя за „социалистическа“. 

Как така приема номинацията на милионери-чорбаджии-работодатели-еманация-на-капитализма? 

Раздвоение на личността? Не, просто бизнес. 

И не се заблуждавайте – много „демократи“ са се засилили да гласуват за нея, игнорирайки, че иска да махне украинското знаме от общината и „не знае“ чий е Крим. Демек, крие, че го смята за руски.

А вие идете – идете и я настанете в кметския стол и с чувство на задоволство после ни погледне и кажете, че „демократичните партии“ са виновни, защото кандидатът им бил лош. 

Дръжте се като истински БГ мачо, който набива шамарите и тупаниците на жена си, защото му е сервирала студена супа и после и крещи: „Видè ли кво ме накарà да напарава, ма! Ти ме накара, ти си виновна!“ 

Ваня Григорова не знае чий е Крим и коментира трябва ли украинското знаме да се вее на Столична община

И не, не е смешно вече. Шегичките вече са много горчиви, а сърдитковците, които наказват всички ни, а после казват, че други са виновни, започнаха да омръзват. 

Много добро е обяснението и на Елисавета Белобрадова защо това не е, ама никак не е смешно вече…

„Не ми е смешна нито една интернет картинка с Ваня Григорова, защото ми е омръзнало животът ми в София да прилича на меме. 

Зад гърба на госпожица Григорова стоят най-изявените комунисти, путинисти и всички представители на антиевропейската и проруска политика, която ненавижда свободата и държавния суверенитет. 

Самата тя няма екип, няма план, няма да има нито един районен кмет, който изповядва вижданията ѝ. 

Безумните ѝ призиви нямат нищо общо с проблемите на уязвимите групи, а представляват глупава каша от популизми. До тук виждам само призиви за саморазправа с малкото работещи хора, които помагат на социално слабите и хората в нужда.

В неделя НЕ гласуваме персоналната вендета на господин Бойко Борисов, манипулациите на господин Пеевски и личните си дразнения. 

Гласуваме ЗА бъдещето на столицата ни. Гласуваме за Васил Терзиев и стотиците експерти, районни кметове, десетки съветници, които ще стоят до него. 

Гласуваме за човек, помогнал на хиляди деца да намерят бъдеще, професионално развитие и смисъл в живота. 

В този живот, който съществува, а не в никога неслучилото се комунистическо „светло бъдеще“ с мирис на кюмюр. 

Разбирам, че от своя страна госпожица Григорова е чудесна за гифчета и смешни картинки, но съм на 46 години и помня какво е комунисти на власт. Не ми е смешно“.
 

______________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Водещи новини

Още новини