Топжурналистът Енчо Господинов: НЕЗАВИСИМОСТ!

булфото /архив/
share

Коментар на Енчо Господинов, един от знаковите български журналисти, бил е и дипломат. Работил е дълги години в някогашния в. “Поглед”. В началото на 90-те години преминава на работа в Международния Червен кръст и пътува по много горещи точки на света. От 2000 година е бил посланик на организацията в ООН, в централата на Международния Червен кръст, после като специален съветник на Кристалина Георгиева, когато тя беше еврокомисар.

Честит празник, Добруджанци! На този ден си спомняме за Независимостта на нашия край от румънските комшии след спогодбата от Крайова от 1940.

И как благодарение на смели мъже като Генерал Колев, Генерал Тошев и други българи с независим дух Добруджа се възражда. Независимо от зиг-загите на нашенски и чужди политици, политикани, велики и по-малко велики сили.

Сега ако беше жив оня устат българин Захарий Стоянов, който като овчарче се е учил да чете под едрите звезди на Добруджа преди да стане кореспондент на лондонския гръмовержец “Таймс” и Председател на българския парламент, та същият този огнен Захарий не би ли запитал

кога ще да се отървем и ние днес от старите си заблуди и васалски инстинкти

и да извоюваме собствената си независимост от самите наши самозалъгвания?

 

 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Водещи новини

Още новини