Киселото мляко става запазена марка на България

Pixabay
share

Европейската комисия одобри включването на "Българско кисело мляко" като защитено наименование за произход от България.

Новото наименование ще бъде добавено към списъка от 1 641 вече защитени селскостопански продукти.

Посочва се, че "Българско кисело мляко" е млечен продукт, приготвен от сурово мляко от овце, крави, биволици, кози или смес от тях, произведени в България, и симбиотична закваска от бактериите Lactobacillicus delbrueckii ssp.bulgaricus и Streptococcus thermophilus, които не са подложени на генетична модификация.

Благоприятните природо-климатични условия в страната способстват за развитието на млечнокиселата бактерия Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, която се използва при производството му.

Вижте стоките, които са по-евтини в Германия отколкото в България

Списъкът на всички защитени географски наименования може да бъде намерен в базата данни на правния регистър на наименованията на селскостопански продукти eAmbrosia.

Водещи новини

Още новини