Влаковете могат да спрат след две седмици

share

Пътническите влакове може да спрат още в средата на август, ако до следващата седмица държавата не преведе 14 млн. лева на БДЖ - "Пътнически превози". Това заяви пред БНТ изпълнителният директор Йордан Недев. Държавната субсидия беше спряна преди месец заради необслужван от превозвача кредит от 150 млн. лева към Световната банка.

Спряната от министерството на финансите субсидия буквално заплашва БДЖ "Пътнически превози" от тотален фалит, обяви Недев. Това пък води до демотивация в дружеството, смята той. Той признава, че до момента не е успял да се свърже с финансовия министър Симеон Дянков, който може да благослови трансфера. "Ние сме изцяло виновни за това, че нещата стигнаха дотук! Най-вероятно не сме успели нещо да обясним на министерството на финансите, не можахме да прокараме по-сериозните си идеи пред министерството на транспорта. В крайна сметка това е наша работа - да убеждаваме и да ръководим това дружество към просперитет, което очевидно не го сторихме!", каза Йордан Недев.

"Изглежда сме некадърни! Не се шегувам, наистина! Тоест, доколкото долавям сте на път да си подадете оставката? Не е ли логично...", саморазкритикува се БДЖ-шефът. Йордан Недев не изключи вероятността да подаде своята оставка.

Водещи новини

Още новини