Джеймс Уорлик си тръгва на 14 септември

булфото
share

Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик приключва своя мандат в  България и планира да напусне страната на 14 септември, съобщиха от пресслужбата на посолството на САЩ.

Той ще се завърне във  Вашингтон и ще започне работа като заместник - специален  представител за Афганистан и Пакистан - длъжност за старши  дипломат в офиса на Държавния секретар.  Датата на пристигането на следващия посланик Марси Рийс все още не е известна, уточниха от пресслужбата. "За мен беше чест да работя като представител на  Президента на САЩ Барак Обама в България и аз се гордея с напредъка, който  постигнахме в укрепването на американско-българските отношения", заявява посланик Уорлик, цитиран от пресслужбата. В сферите, в  които работата ни бе най-тясно обвързана - върховенството на  закона, енергийната независимост, сътрудничеството в областта на сигурността, инвестициите на САЩ и културния и образователен  обмен - ние развихме трайни партньорски отношения и  установихме добро приятелство", допълва посланик Уорлик.

"От деня, в който пристигнах, всеки миг в България ми  носеше радост. Бях впечатлен от голямата красота и многобройните чудеса, скрити в тази страна, независимо дали това е  каменистият бряг на Калиакра или са прекрасните музикални  фестивали. Дълбоко вярвам, че България е един скрит скъпоценен  камък", добавя посланик Уорлик. "И макар че все още не е дошло  времето да си вземем довиждане, нека споделя, че ще ми липсват  преди всичко хората на България, както и големият брой българи,  станали мои приятели. България завинаги ще остане в сърцето  ми.", казва още посланикът.

Водещи новини

Още новини