Експерти с идея: Държавата да плаща на трафикантите, за да предават бежанците

Кадър - Нова телевизия
share

Държавата е обявила война на трафикантите е изречение за реклама, това е престъпление и трябва да се наказва. Вижда се, че няма агентура, няма сигнали от местните. Не знаем реално колко са минали през границата ни, ние знаем само върха на айсберга. Това заяви в ефира на Нова телевизия проф. Николай Радулов.

Проф. Владимир Чуков подхвърли идея държавата да плаща на трафиканти на хора, за да предават на полицията желаещите да влязат в България нелегални мигранти и бежанци. Според Чуков подходът трябва да бъде както тоягата, така и моркова.

Окръжен прокурор за новата група мигранти: 40 души са били натъпкани в микробус

"Трябва да погледнем какво правят гърците. Те директно работят с долните етажи на трафикантите. Дават по 100 долара на глава и те им ги водят където ще ги залови полицията", заяви Чуков. Този подход, съчетан с промяна в законите е намалил бежанския натиск към Гърция, твърди той.

Думите на Чуков бяха по повод камиона-ковчег до София.

"Трафик на хора от Босфора към Европа винаги е съществувал. През 718 г. хан Тервел прокопава ров от Марица до Черно море и го пълни с вода, за да спре арабите, ако превземат Константинопол. България трябва да направи един икономически вал по границата с Турция, тези територии са незаселени и там няма кой да спре мигрантите", каза още Чуков.

Според Николай Радулов пък службите трябва да опитат да вземат информация от конкурентни мрежи за трафик на мигранти.

Водещи новини

Още новини