Гастарбайтер издъхна на улицата дни преди сватбата на сина си

share

44-годишният Калин Георгиев от Разлог издъхна на път за болницата, близките обвиняват за смъртта му дежурния екип от филиала за спешна помощ. Според тях забавянето на линейката се оказало фатално. Обаждането за припаднал мъж на ул. “Странджа” -3 в Разлог е подадено на спешния тел. 112 и сигналът постъпва в централната координационна система в София.

Спешното обаждане е изпълнено веднага на 2-та минута, сигналът постъпва в 17,20 часа, в 17,22 часа е излизането на дежурния екип, каза завеждащият на филиала в Разлог д-р Румен Дурев, който твърди: Екипът ни не е закъснял, обаждането постъпва чрез компютърната система и може да се провери. Повикванията на тел. 112 постъпват в София и оттам обажданията се изпращат в районната координационна централа в Благоевград, работният процес се документира.

Касае се за внезапно настъпване на смърт, най-вероятно е инфаркт или друг остър сърдечносъдов проблем, предизвикан от нарушения на сърдечната дейност. Близките отказаха извършване на аутопсия, поради което точните причини не могат да се посочат. На пациента внезапно му е прилошало, той се е оплаквал от болки в сърдечната област от няколко дни, но тогава не е потърсил лекарска помощ. Заради създалото се напрежение и недоволство от страна на близките уведомихме и полицията за избягване на инциденти, каза д-р Дурев.

По думите на близките, цитирани в информационните агенции, спешният екип се забавил 30 минути. Според съпругата на починалия Аделина Георгиева екипът нямал необходимото оборудване за оказване на спешна помощ, мъжът й бил жив, имал пулс и бил в съзнание, издъхнал в линейката на път за болницата, която се намира само на 500 метра от мястото на инцидента.

44-годишният Калин Георгиев живеел от години в Италия, прибрал се в Разлог, за да вдигне сватба на единия си син. Той е от ромски произход и близките му твърдят, че от години има разделение между българи и роми и щом се обадят от циганската махала за лекарска помощ, линейката винаги закъснява. Те се заканват, че ще съдят спешния център. Вместо сватба ще правят погребение.

Това е вторият смъртен случай за два дни в Пиринско при 40-градусовите жеги.

Водещи новини

Още новини