Данъчните погнаха фирма със 7 обменни бюра в Слънчев бряг

share

Националната агенция за приходите в Бургас започва ревизия на бургаска фирма със 7 обменни бюра в Слънчев бряг.

След получени сигнали на телефон 112 за подвеждаща и заблуждаваща реклама на валутните бюра в курортния комплекс, данъчни инспектори извършиха масирани проверки.

6-дневно непрекъснато наблюдение на 10 от най-оборотните пунктове за обмяна на валута в Несебър и Слънчев бряг извършиха екипи от териториалната агенция за приходите.

Заради липса на информационно табло с курсовете на валутите ще бъде съставен акт на обменно бюро в Несебър. Според служители на полицията, в Слънчев бряг продължава практиката пред обменните бюра да се поставят рекламни табла, на които е изписан курсът на Българската народна банка, вместо курсът, на който се изкупува валутата. Заради измамите работата на обменните бюра значително намаля, каза Николай Костов, собственик на валутен пункт в Бургас: "С тези измами хората са принудени да ходят да обменят в банките. Работата намалява. Всеки го е страх да влезе в някое бюро. Постоянно се пита дали вземаме комисионни. Всеки втори се притеснява".

Проверките на обменните бюра са част от започналия засилен контрол на НАП по Южното Черноморие. След извършена селекция ще бъдат проверени близо 300 фирми, за които има съмнения за умишлено укриване на данъци.

Водещи новини

Още новини