Връщат доброволците, отишли да гасят Витоша (видео)

share

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на земеделието Мирослав Найденов дойдоха в кризисния щаб в село Бистрица, за да обсъдят мерките, които ще бъдат предприети за овлдяването на пожара в Бистришко бранище, предаде репортер на Novini.bg.

Тъй като вятърът постоянно променя посоката си, това променя и разпространението на огъня. Все още има няколко гнезда на огъня, които постоянно се възпламеняват. Целта е да да не се допусне разпространението на пожара към парк Витоша.

Пилотите на хеликоптерите са доста уморени, ще спрат да пръскат, за да си починат, а междувременно ще се ползват услугите на частен хеликоптер. Двата отряда добоволци, които се качват към мястото на пожара, ще бъдат върнати. Остават да гасят пожара само военни курсанти и горски, които познават добре района.

Животни пренасят техниката на пожарникарите заради труднодостъпния район. Днес следобед беше съобщено, че огнената стихия е овладяна и е спряно настъплението й в посока Бистрица. По-късно обаче стана ясно, че има леко разрастване на пожара на юг.

Министър Цветанов допълни, че се надява пожарът да не е умишлен.

Водещи новини

Още новини