Завърши ремонтът на участъка от „Пещерско“ до „Коматевско шосе“ от Околовръстния път на Пловдив

Пресцентър АПИ
share

С полагането на маркировката завърши ремонтът на Околовръстния път на Пловдив в участъка от „Пещерско шосе“ до „Коматевско шосе“ и шофьорите вече пътуват по обновената отсечка. От днес стартира работата в следващия участък между „Пазарджишко“ и „Пещерско шосе“. Той ще бъде затворен и движението ще се пренасочва през гр. Пловдив. Срокът за изпълнение на дейностите е 30 септември 2022 г.

Строителните работи са част от започналия през 2021 г. поетапен ремонт на над 14 км от Околовръстния път на Пловдив (път II-86). През миналата година бяха обновени близо 8 км от трасето между „Коматевско“ и „Асеновградско шосе“. Ремонтните дейности включват изпълнението на земни работи за подобряване на отводняването, усилване на пътната конструкция, полагане на нови основни и износващи асфалтови пластове, направа на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и знаци.

Продължава ремонтът на участъка от Околовръстния път между ул. „Пазарджишко шосе“ в Пловдив и АМ „Тракия“ (път III-805). Изпълнено е фрезоване на настилката, положен е пласт неплътен асфалтобетон и е подобрено отводняването. До приключване на ремонтните дейности трафикът ще преминава през гр. Пловдив.

Отвориха офертите за проектиране и ремонт на пътя Исперих - Яким Груево – Конево

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но предприеманите дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечките.

 

Водещи новини

Още новини