Пътна полиция разкри за скандално нарушение в района на "Черни връх", където загинаха две момичета

Novini.bg
share

Основен приоритет е линейният контрол за нарушаването на правилата на движение, т.е. автомобилите на МВР ще се движат в транспортния поток. Нарушителите ще бъдат извеждани по безопасен начин от движението и ще се взима админстративно отношение на място. Това заяви пред журналисти Радослав Начев, зам.-началник на "Пътна полиция" в СДВР, предаде репортер на Novini.bg

Той съобщи, че от 18 август до момента са констатирани общо 9211 нарушения на скоростта, а на 156 водачи са им били отнети шофьорските книжки.

На това място, на което се намираме в момента (бул. "Черни връх", бел. ред.) във връзка с пътния инцидент, който настъпи на 5 юли, се извършва 24-часов контрол на скоростта. От петък до рано сутринта днес най-високата засечена скорост тук е 134 км/ч при ограничение 50 км/ч, коментира Начев.

Появиха се нови кадри минути след тежката катастрофа на бул. “Черни връх”

От полицията съобщиха и за други два случая - на бул. "Цариградско шосе" и "Ботевградско шосе", където автомобили са засечени да се движат със скорост от 164 км/ч. Водачите се издирват, те ще получат наказание да не управляват МПС за три месеца и глоба около 1000 лева.

По думите му се планира монтирането на още стационарни камери за измерване на скоростта в София.

Водещи новини

Още новини