Столична община губела по 17 бона на ден заради неприключил конкурс за билбордове

share

Столичната община губи по над 17 хиляди лева на ден заради забавянето на конкурса за отдаването на общински терени за  разполагането на рекламни елементи - билбордове.

Това каза на пресконференция на градската организация на БСП общинският съветник Георги Кадиев. По думите му той може да подаде и втори  сигнал до прокуратурата, след този за престъпно бездействие от страна на кмета по отношение на бездомните кучета. Сигналът ще е за престъпно бездействие за нереализираните приходи от реклама.

Общинският съветник от БСП Панайот Бончев, който е член на конкурсната комисия припомни, че е подписал протокола от  комисията с "особено мнение". По думите му общината е загубила над четири милиона лева от нереализирания навреме конкурс. Той посочи, че в крайното класиране на фирмите са предпочетени тези с най-ниска цена, за сметка на онези предложили два-три пъти по-висока. По думите му това ще доведе до загуби от над 30 милиона лева за цялото време на наема. Той допълни, че на 15 юни е трябвало да се отворят ценовите оферти за конкурса за по-малките като обем на рекламната площ елементи.

Според Жельо Бойчев - председател на групата съветници от БСП със забавянето на процедурата за рекламата се обслужват  корпоративни интереси. По думите му общината е заложник на тях, след като толкова много време не може да отвори едни ценови  оферти и да направи класиране по предлаганите цени.

Водещи новини

Още новини