Петорна експертиза показва, че комунистите се грижат за българина

Novini.bg/Zelig (1983)
share

Не Чапаев, а… как му беше името, Ченчев – от БСП, казал, че искат да се отменят нотите за изгонването на руските дипломати. 

Искали (демек: БСП иска) и да се диверсифицират доставките на газ или с други думи: да върнат „Газпром“ в играта. Не знам как ще стане, като „Газпром“ сами си тръгнаха от играта и врътнаха кранчето лично. Ще трябва голямо лазене и целуване на зад*ици да падне. Различни хора, различни мечти. 

А днес БСП взимат третия мандат – последният шанс за правителство преди служебното такова и спиралата от избори. 

Ченчев обясни какво искат БСП, за да има нов кабинет

Както изглежда днес е последният спокоен ден от следващите месеци, а може би дори години. Добре поне, че е слънчево и тихо, да му се насладим като хората. 

Ако ще лобират за връщане на руските шпиони, мисля, че отсега могат просто да върнат мандата, защото само „Възраждане“ ще е с тях открито. Макар да са мнозина онези с кремълски плам в сърцето, днес те са принудени да се правят на евроатлантици, какво да се прави… А ПП и ДБ пък наистина не искат руски шпиони и руски газ за извиване на ръце. Така че червената любов, ако се опита да наложи съветското влияние, ще си остане несподелена. 

Цитат:

Искаме диверсификация на доставките на газ, трябва да се преговаря с всички. Искаме нотите за изгонване на руските дипломати да бъдат отменени. В момента добре е за България да няма избори и да стъпим на добра управленска основа". Това коментира в ефира на NOVA NEWS Иван Ченчев от БСП“.

А после, в добавка: 

„Според него не бива в преговорите за нов кабинет да се поставят разделителни линии, които да тласнат България към нови избори в условия на големи кризи“.

Нека се опитам да обрисувам как изглежда това, погледнато отстрани. 

Някой, току що начертал ДЕБЕЛИ разделителни линии с няколко изказвания, хвърлящи всички ни в шах, се покашля и казва, че не трябва да се поставят разделителни линии. Да обясниш, че ще връщаш руските шпиони и руската система за извиване на ръце – „Газпром“, а после да кажеш, че не трябва да се правят разделителни линии, е като да избиеш с шут олтара в църквата и да кажеш, че най-много мразиш вандализма, а най-много обичаш религията и църквата. 

Русофилията на някои хора започва да става болест. Миналият път коалицията първо се разклати (заради руското нахлуване в Украйна), а после се разби (заради македонския въпрос, дирижиран от руските агенти). Колко правителства сте чували и виждали да падат заради външнополитически, а не вътрешни проблеми? 

Колко още доказателства ви трябват, че политическата ни сцена се дирижира от Кремъл?

Нинова дружелюбно ни информира, че партията ѝ е изключително социална и се гордее с постигнатото в социалната сфера. 

Това е много интересно. 

Да видим „социалното“ въздействие на източния вятър, който се опитват да ни докарат:

Милиарди неплатени данъци от руски фирми, включително от петролния монополист. Милиарди, които можеха да се дадат за пенсии. Година след година. За пенсии или за медицински грижи. Или за детски градини, училища и домове за възрастни. Или за заплати в държавния сектор. Или за инвестиция в образованието. Или за инвестиция в науката. 

Социално“… изгонените шпиони плащат на четирихилядници да набиват разделителни клинове в обществото и ни докараха до пълна поляризация и омраза помежду ни. 

„Социално“ плащахме най-скъпия руски газ

„Социално“ източният вятър все още не ни е върнал откраднатите държавни архиви, а учебниците ни по история все още смърдят на червеноармейски партенки, заради което поколение след поколение професионални роби целуват г…олемия портрет на господаря. 

А сега са разтревожени, че шпионите са изгонени. Защо? Не могат ли по IBAN да ви ги превеждат, бе другари? Режат ви от „заплатата“ ли, ако не са на място? 

Има един чисто новичък сайт за руски туристи. Казва се „русофоболокатор.рф“ (не се шегувам! И да, изписва се точно както го виждате) и класира местата по света според русофилията/русофобията им. България, слава Богу, е в графата „недружественные страны“, като има 12% положително настроение спрямо руснаците и цели 55% - отрицателно. Силно преувеличено ми се струва това, но си прилича на съветска наука отвсякъде – те не оставят подробности, като истината, да им развалят хубавата история. 

Най-дружеските им страни са Беларус, Сърбия, Словакия, Афганистан, Туркмения, Сирия, Грузия, Китай… да не изброявам – все „прекрасни“ места, до които другарите от Столетницата, наследници на БКП се опитват да ни наредят. 

Разбира се, третият мандат може и да се провали. Тогава ще влезем в спирала от нови избори, защото играчите са си все същите с горе-долу същите проценти, само без отбора на чалгарите, които ще бъдат заместени от друг въздух под налягане, псевдо патриоти, чисти путинофили. 

И пак няма да се разберат или ще направят порцеланова коалиция, която ще се срине при следващите трусове в руската война в Украйна. И ново служебно правителство от русофили със зелени чорапи, и нови избори. И после – пак. 

Мда… Москва е с нас. И в мир, и в бой. Важното е, че сме „социално“ успешни обаче и пенсионерите могат да си купуват вече хляб всеки втори-трети ден, докато си спомнят с умиление портрета от стената. Таваришите газпромци и нефтохимци, и всичката паплач, закачена на хранилката им, когато си купуват петата яхта, третата вила и осмото бентли, и те си спомнят портрета от стената. И го целуват даже. 
 

 

Водещи новини

Още новини