Мотористът убил сина си: Не бях пиян, имаше дупка

share

Цялото село Сатовча се стече на погребението на 8-годишния Илия Батаклиев, който загина, след като падна с мотора на баща си в 6-метрово дере в събота, съобщава 24 часа.

Току-що завършилият първокласник страдал от алергия и понякога въздух не му стигало. Лекарите съветвали баща му Тодор и майка му Катя да го извеждат повече сред природата на чист въздух.

Тодор и Илийчо редовно ходели на пикник в гората. Така било и в събота - качили се на мотора и поели към местността Дичкан. Катя била първа смяна в шивашки цех и се върнала уморена. Станала сутринта рано за работа и искала следобед да си почине, затова не отишла с тях. Според полицията бащата е карал мотопеда с несъобразена скорост."Водачът е управлявал след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел 2,19 промила. Не са ползвали защитни каски. Взета е кръвна проба на бащата, която ще даде точното количество алкохол", каза шефът на ОД на МВР Георги Костов.

Той не каза дали Батаклиев има други актове за нарушения като шофьор - изнасянето на подобна информация щяла да наруши гражданските му права.

Батаклиев бил задържан за 24 часа и след това освободен. Срещу него е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост след употреба на алкохол. "Не съм пил изобщо. Това, дето се пише, са глупости. Взеха ми кръвна проба и тя ще покаже, че казвам истината", оправда се опечаленият баща.

Той се отървал с охлузване на челото и без други травми. Твърди, че пътят е осеян с дупки. Опитал да избегне една и попаднал в друга. Оттам моторът се преобърнал в ската.

"Кой баща иска да убие детето си! Абсурд е да съм бил пиян и да се кача да карам. Още повече мотор, който е толкова нестабилен. Ако съм бил толкова пиян, нямаше въобще да мога да потегля. Щяхме да паднем веднага", допълва таткото. Пред жена си пък казал, че дрегерът показал 1,2 и се оправдал, че не се напил, а само се почерпил с малко питие, колкото да не откаже на приятелите си. Признава, че симсонът не е регистриран. Купил го преди 5-6 месеца от пазара в Гоце Делчев за 550 лв. Още бил със стария номер.
 

Водещи новини

Още новини