Петър Москов поиска незабавно премахване на паметника на Съветската армия

Булфото (архив)
share

Националното ръководство на КОД се обръща към кмета и общинските съветници на София с настояване незабавно да бъде разгледано предложение за премахването на монумента на окупационната Червена армия (МОЧА) от сърцето на българската столица. Това написа в съобщение до медиите председателят на КОД Петър Москов.

,,С агресивната си политика към независима Украйна Путин открито застрашава мира в цяла Европа. Това превръща Кремъл в пряка заплаха за националната сигурност на България и застрашава бъдещето и благосъстоянието на всеки български и европейски гражданин'', допълва той.   

ДБ: Сега е моментът паметникът на Съветската армия да бъде преместен

Поради тази причина Консервативно обединение на Десницата  разглежда размаханото съветско оръжие над главите на софиянци като недопустим символ на окупация и доминация над българската държавност и обида за свободолюбието на българите. В тези дни на пряка военна агресия на руските политици съществуването на този войнствен колос е израз на потъпкване на българския национален дух и унижение на гражданското достойнство на всеки софиянец, пише Москов.

Водещи новини

Още новини