Хайки за помияри в столичните паркове

share

Столична община иска да увеличи от 7 на 10 екипите, които ще ловят помияри в София. Това обяви пред БТВ зам.-кметът на София Мария Бояджийска.

Всички общини в България работят с една и съща нормативна уредба, при която се следва принципа залови,кастрирай и върни на улицата. Така тя коментира новият инцидент, при който бездомни кучета нахапаха старец в София. Възрастният мъж е настанен в Пирогов с множество наранявания и лекарите се борят за живота му. Докато има дори едно куче на територията на София ще има риск от подобно развитие, каза Бояджийска.

В момента екипи на „Екоравновесие“ специално проверяват за помияри столичните паркове. Дори евтаназията на агресивните кучета се прави по изключително сложна процедура, оплака се Бояджийска. Тя все пак похвали усилията на Министерството на земеделието и Столична община, благодарение на които вече е обявена нова обществена поръчка за приют за бездомни кучета. Преди един месец тя е била в румънската столица Букурещ, където имат подобни проблеми и е проучила тамошния опит за справяне с уличните песове.

Водещи новини

Още новини