Забраняват заря в София без разрешение с изключение за Нова година

Novini.bg
share

Столичният общински съвет ще гласува на днешното си заседание и промени в Наредбата за обществения ред в София. Очаква се да се приеме забрана на използване на пиротехнически изделия в града, освен ако няма позволение от районните кметове.

Разрешението трябва да се дава 10 дни преди събитието, обясни председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

„Зарята на Нова година и използването на пиротехнически средства на Нова година не се забраняват. Това е важно като уточнение, разбира се, апелът е да се ограничава, защото виждаме, стават все повече инцидентите, свързани с това“, каза Георги Георгиев.

На новогодишното празненство в центъра на Пловдив – само със зелен сертификат

„Организирах срещи с представители на различни организации, които работят с деца, особено с деца със специални образователни потребности. Над 5000 са тези деца в София. Оказва се, че за тях шумът от прахосмукачката е огромен стрес, да не говорим за канонадата от гърмежи, която съвсем произволно всеки от вашите съседи може да инициира. Така че въвеждаме правила за да живеем по-добре.

Прилагането зависи от МВР, но и от районната администрация. Създали сме ясен механизъм и се надявам Общинският съвет да гласува наредбата“, посочи още председателят на СОС Георги Георгиев.

Водещи новини

Още новини