През юли пускат първото от кръстовищата на две нива в София

share

През юли ще бъде пуснато първото от кръстовищата на две нива в София - между булевардите "Андрей Ляпчев" и "Андрей Сахаров" в кв. "Младост". Една пета от строителните дейности на второто кръстовище - при Телевизионната кула, вече е извършена. Кметът на София Йорданка Фандъкова провери днес на място хода на строителството на кръстовището между булевардите "Драган Цанков" и "П. К. Яворов".

Кметът посочи, че няма забавяне във сроковете за строителството въпреки лошите метеорологични условия през последния месец. До момента е изместена цялата електрическа и комуникационна мрежа в обсега на обекта. Изградена е и 177-метрова подпорна стена с височина до три метра. Освен това е направен и изкопът за тунелното преминаване на бул. "П. К. Яворов" под "Драган Цанков" в едното от платната при Телевизионната кула. Той е с дълбочина до осем метра. Заради строителството е изградена временна трамвайна линия, както и нов водопровод и канализация.

Кръстовището между двата булеварда ще е с дължини 730 метра по бул. "П. К. Яворов" и 520 метра по "Драган Цанков". След завършването му ще започне изграждането на следващото кръстовище - при Духовната семинария, посочи кметът. Тя подчерта, че изграждането на обектите е последователно, за да не се затруднява още трафикът в района.

Кръстовището при Телевизионната кула ще трябва да е готово до средата на октомври, припомни кметът.

Водещи новини

Още новини